دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1395 1395 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nutrition Effects of the Adult Artemia franciscana Enriched with Cod Liver Oil and Vitamin C on growth, survival and resistance (Caused by Salinity and Temperature Fluctuation) in Cuttlefish (Sepia pharaonis) Larvae. 3 2017; 8 (4) :1-12
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-538-fa.html
زاهدی محمدرضا، بحری امیر هوشنگ، یحیوی مازیار، محمدی زاده فلورا، یاسمی مهران. بررسی اثرات تغذیه‌ای با آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی‌شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر رشد، بازماندگی و مقاومت (در برابر تنش شوری و دمایی) در لارو ماهی مرکب ببری (Sepia pharaonis). زیست شناسی دریا. 1395; 8 (4) :1-12

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-538-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس
چکیده:   (4661 مشاهده)

این پژوهش باهدف بررسی تغذیه آرتمیای فرانسیسکانا (Artemia fransiscana) غنی‌شده با روغن کبد ماهی کاد و ویتامین C بر روی میزان رشد، بازماندگی و مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش شوری و دمایی، در ایستگاه نرم‌تنان خلیج‌فارس بندرلنگه انجام گرفت. لاروهای ماهی مرکب ببری، بیست‌وپنج روز پس از هچ با میانگین طول 15/0 ± 97/15 میلی‌متر و میانگین وزن 03/0 ± 53/3 گرم در 5 تیمار، همراه با سه تکرار به مخازن پرورش منتقل شدند. تیمارهای آزمایشی شامل آرتمیای بالغ فرانسیسکانای غنی‌شده با روغن کبد ماهی کاد حاوی 5، 10 و 15 درصد ویتامین C (به ترتیب گروه‌های C1، C2 و C3)، روغن کبد ماهی کاد بدون ویتامین (گروه HUFA) و آرتمیای غنی نشده (گروه شاهد) بود. در هر تکرار، 20 قطعه لارو ماهی مرکب به‌صورت تصادفی به مخازن 20 لیتری معرفی گردید و تعداد 10 عدد آرتمیای بالغ در لیتر در روز جهت غذادهی لاروها استفاده شد. در پایان دوره پانزده‌روزه تحقیق، به‌منظور ارزیابی مقاومت لاروهای ماهی مرکب ببری در برابر تنش، سه گروه از لاروها به مدت یک ساعت در برابر تنش‌های شوری 5، 15 و 25 قسمت در هزار و تنش دمایی 10، 25 و 35 درجه سانتی‌گراد قرار داده شدند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از استرس ثبت شد. نتایج پژوهش نشان داد که تغذیه با ویتامین C و اسیدهای چرب غیراشباع باعث افزایش فاکتورهای رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری شد، به‌طوری‌که بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری به لحاظ آماری مشاهده گردید (05/0P<). همچنین بررسی نتایج میزان بازماندگی پس از اعمال تنش‌های شوری و دمایی، نشان داد که اگرچه بین تیمارهای آزمایشی (به‌جز شاهد) اختلاف معنی‌داری وجود نداشت ولی میزان بازماندگی در شوری 25 قسمت در هزار و همچنین میزان بازماندگی در دمای 25 درجه سانتی‌گراد بیشتر بود. به‌طورکلی غنی‌سازی آرتمیا با اسیدهای چرب ضروری و ویتامین C موجب افزایش رشد و بازماندگی در لاروهای ماهی مرکب ببری گردید.

متن کامل [PDF 1073 kb]   (2305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/3/21 | انتشار: 1396/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb