دوره 8، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasanzadeh S, Abdi R, Salari Aliabadi M, Movahednia A, Basir Z. Compare of some digestive enzymes in Liza abu, and Johnius belangerii of the Persian Gulf. 3 2016; 8 (1) :1-8
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-425-fa.html
حسن زاده سعید، عبدی رحیم، سالاری علی آبادی محمدعلی، موحدنیا عبدالعلی، بصیر زهرا. مقایسه برخی آنزیم‌های گوارشی ماهی بیاح (Liza abu) و شبه شوریده (Johnius belangerii) خلیج‌فارس. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (1) :1-8

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-425-fa.html


دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده:   (5010 مشاهده)

مطالعه موردنظر به‌منظور تعیین و مقایسه میزان فعالیت آنزیم‌های گوارشی آمیلاز، آل کالین فسفاتاز و لیپاز در پنج بخش دستگاه گوارش ماهی‌های بیاح و شبه شوریده به دلیل اهمیت تغذیه‌ای و اقتصادی ازنظر صید و صیادی در ناحیه جنوبی کشور انجام پذیرفت. برای این منظور 10 قطعه ماهی از هر دو گونه با میانگین وزنی 10±150 گرم از ناحیه خور موسی در خلیج‌فارس صید شدند. پس از تشریح و برداشت نمونه‌های موردنظر از بافت روده و انجام مراحل روتین اندازه‌گیری آنزیم‌ها همانند هموژیناسیون و سانتریفیوژ و درنهایت به‌وسیله دستگاه اتوآنالایزر مدل سی آ 400 خوانده شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌های آمیلاز، آل کالین فسفاتاز و لیپاز در دو گونه ازنظر آماری اختلاف معناداری داشتند، به‌طوری‌که در ابتدای روده هر دو ماهی میزان فعالیت آنزیم آمیلاز نسبت به قسمت میانی و انتهایی روده بالابود (05/0P<). همچنین میزان فعالیت آنزیم آل کالین فسفاتاز در ماهی بیاح نسبت به ماهی شبه شوریده در تمام قسمت‌ها بسیار بالا بود (25000 به 3000 میلی‌گرم پروتئین بر واحد). میزان فعالیت آنزیم لیپاز در بخش‌های موردبررسی اختلاف معناداری نشان داد به‌طوری‌که برخلاف آنزیم‌های آمیلاز و آلکالین فسفاتاز میزان فعالیت آن در ماهی شبه شوریده نسبت به ماهی بیاح بیشتر بود (05/0P<). نتایج کلی تحقیق حاضر نشان داد این اختلافات می‌تواند به علت نوع ماده غذایی مورداستفاده توسط موجود باشد، به‌طوری‌که ماهی بیاح از الگوی فیتوپلانکتون خواری و ماهی شبه شوریده از رژیم گوشت‌خواری پیروی می‌کند.

متن کامل [PDF 310 kb]   (2768 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/3/5 | پذیرش: 1395/3/5 | انتشار: 1395/3/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb