دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 88-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gheisari E, Rahimi E, Shakerian A, Raissy M, Omidvar S, Ghorbani F et al . Investigation on different cooking methods on remainder content of arsenic and mercury concentrations in (Fenneropenaeus indicus) shrimp. 3 2015; 6 (4) :83-88
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-324-fa.html
قیصری الهام، رحیمی ابراهیم، شاکریان امیر، رئیسی مهدی، امیدوار سهیل، قربانی فاطمه و همکاران.. اثر روش‌های پخت بر باقی‌مانده غلظت آرسنیک و جیوه در میگوی سفید هندی (Fenneropenaeus indicus). زیست شناسی دریا. 1393; 6 (4) :83-88

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-324-fa.html


چکیده:   (4436 مشاهده)
پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثر روش‌های مختلف پخت (آب‌پز کردن، بخار‌پز کردن و سرخ کردن) بر میزان غلظت آرسنیک و جیوه در بافت میگوی سفید هندی انجام گرفت. جهت استخراج و تعیین میزان باقیمانده‌ی آرسنیک و جیوه نمونه‌ها، از روش هضم مرطوب با استفاده از اسپکتروفتومتری جذب اتمی کوره و هیدرید به ترتیب برای اندازه‌گیری آرسنیک و جیوه استفاده شد. میانگین میزان درصد بازیافت جیوه و آرسنیک در نمونه-های میگو به ترتیب برحسب میکروگرم بر کیلوگرم 6/90 درصد و 102 درصد به دست آمد. میانگین غلظت آرسنیک و جیوه در نمونه‌های خام میگو برحسب میکروگرم بر کیلوگرم به ترتیب 01/27±67/237 و 86/16±67/115 به دست آمد. نتایج مطالعه نشان داد میزان غلظت آرسنیک در نمونه‌های‌ میگوی سرخ‌شده به میزان 66/63±42/459 میکروگرم بر کیلوگرم افزایش‌یافته که ازنظر آزمون‌های آماری معنی‌دار بود (05/0P<). همچنین غلظت جیوه در نمونه‌های بخارپز شده، آب‌پز شده و سرخ‌شده به ترتیب نسبت به نمونه شاهد کاهش یافت. نتایج نشان داد روش سرخ کردن که یکی از متداول‌ترین روش‌های طبخ آبزیان در ایران می‌باشد، روش مطلوبی ازنظر سلامت مصرف‌کنندگان نیست. همچنین نتایج مطالعه حاضر اهمیت پایش دوره‌ای سطوح جیوه و آرسنیک را در مواد غذایی نشان ‌داد
متن کامل [PDF 183 kb]   (1470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/4/21 | پذیرش: 1394/4/21 | انتشار: 1394/4/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb