دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 82-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ataimehr B, Madani R, Bahmani M, Ashja Ardalan A. The long term effect of salinity and temperature challenge on some physiological indices of Convict Cichlid (Cichlasoma nigrofasciatum Gunther, 1867). 3 2015; 6 (4) :71-82
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-323-fa.html
عطائی مهر بابک، مدنی رویا، بهمنی محمود، اشجع اردلان آریا. تنش بلند مدت شوری و دمای آب بر تغییرات برخی شاخصهای فیزیولوژیک در ماهی سیکلید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum). زیست شناسی دریا. 1393; 6 (4) :71-82

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-323-fa.html


چکیده:   (5039 مشاهده)
در این بررسی تغییرات میزان هورمون کورتیزول، متابولیت گلوکز، یون های سدیم، کلر و پتاسیم، آب بافت بدن به همراه تغییرات اندازه و تعداد سلولهای کلراید آبشش و درصد تلفات ماهیان سیکلید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum) با میانگین وزنی 93/0±70/3 گرم، در اثر انتقال به شوری‏های آب شیرین، 10 و 20 گرم در لیتر و دماهای 20، 25 و 35 درجۀ سانتی‌گراد و نگهداری آنها به مدت 60 روز در این شرایط مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌برداری در آغاز آزمایش، 30 و 60 روز پس از شروع آزمایش صورت گرفت. نتایج نشان داد که میزان هورمون کورتیزول، متابولیت گلوکز، یون‌های سدیم، کلر، پتاسیم، اندازه و تعداد سلول‌های کلراید آبشش ماهیان مورد بررسی به شکل معنی‌داری روند افزایشی نشان دادند (05/0>P) و حداکثر میانگین میزان آنها در شوری 20 گرم بر لیتر و دمای 20 درجه سانتی‌گراد در روز سی‌ام پس از شروع آزمایش حاصل گردید. میزان آب بافت ماهیان مورد بررسی در طول آزمایش به شکل معنی‌داری روند کاهشی نشان داد (05/0>P) و با روندی معکوس به حداقل میانگین در شوری 20 گرم بر لیتر و دمای 20 درجۀ سانتی‌گراد در روز سی‌ام پس از شروع آزمایش رسید. درصد تلفات ماهیان مورد بررسی در طول آزمایش به شکل معنی‌داری روند افزایشی نشان داد (05/0>P) و به حداکثر میانگین در شوری 20 گرم بر لیتر و دمای 20 درجه سانتی‌گراد در روز سی‌ام پس از شروع آزمایش رسید و تا روز 60 ام پس از شروع آزمایش کلیۀ ماهیان مورد بررسی از بین رفتند. بنا به نتایج تغییرات شاخص‌های فیزیولوژیک و درصد تلفات در طول آزمایش به نظر می‌رسد که دامنه شوری 10 گرم بر لیتر به بالا و دامنه دمایی 25 درجه سانتی‌گراد به پایین جهت نگهداری و پرورش ماهی سیکید گورخری مناسب نمی‌باشد.
متن کامل [PDF 381 kb]   (1366 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/4/21 | پذیرش: 1394/4/21 | انتشار: 1394/4/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb