این تحقیق در مرکز توسعه آبزیان دریایی شهید کیانی منطقهی چوئبدهی آبادان بهمنظور ارزیابی تأثیر پروبیوتیکهای Pediococcus acidilactici و Lactococcus lactis و ویتامین ث بر فاکتورهای کیفی آب و ترکیب شیمیایی لاشه میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) در یک دورهی پرورش 3 ماهه انجام گردید. تیمار بندی شامل تیمار شاهد، تیمار پدیوکوکوس، تیمار لاکتوکوکوس با جیره غذایی حاوی 109×1 واحد کلنی در گرم و تیمار ویتامین ث بود. نتایج نشان داد که استفاده از مکمل-های فوق تأثیر مثبتی بر پارامترهای کیفی آب نداشته است (05/0P˃). کمترین میزان چربی خام و بیشترین مقدار خاکستر محاسبهشده در تیمار پدیوکوکوس و لاکتوکوکوس مشاهده گردید (05/0P˂)، درحالیکه مصرف مکملهای غذایی باعث ایجاد تغییرات معنیداری در پروتئین خام و رطوبت در ترکیب لاشه میگو نگردید (05/0P˃).
Ahmadi S, Soltani M, Shamsaie M, Rajabi Islami H, Peyghan R. Comparative effect of Pediococcus acidilactici and Lactococcus lactis as probiotic and vitamin C on water quality parameters and carcass composition of white leg shrimp (Litopenaeus vannamei). 3 2015; 6 (4) :51-60 URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-321-fa.html
احمدی سارا، سلطانی مهدی، شمسایی مهدی، رجبی اسلامی هومن، پیغان رحیم. مقایسه تأثیر پروبیوتیکهای پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی، لاکتوکوکوس لاکتیس و ویتامین ث بر فاکتورهای کیفی آب و ترکیب لاشه میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei). زیست شناسی دریا. 1393; 6 (4) :51-60