دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghobadi S, Khodabakhsh E. Effect of phytogenic pigment lutein on growth performance, nutrition, survival rate and pigmentation of Salmotruttacaspius. 3 2013; 5 (2) :61-70
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-264-fa.html
قبادی شایان، خدابخش الهه. اثر رنگدانه گیاهی لوتئین بر فاکتورهای رشد،تغذیه، بقا و رنگ‌پذیری گوشت‌ماهی آزاد دریای خزر(Salmo trutta caspius). زیست شناسی دریا. 1392; 5 (2) :61-70

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-264-fa.html


چکیده:   (4617 مشاهده)
در این تحقیق، اثر رنگدانه گیاهی لوتئین بر فاکتورهای رشد، بقا و رنگ‌پذیری گوشت‌ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)با میانگین وزنی 36±87 گرم، به مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت.این بررسی با استفاده از طرح کاملاً تصادفی شامل جیره‌های غذایی حاوی دوزهای 14، 16 و 20 میلی‌گرم بر کیلوگرم لوتئین و جیره فاقد افزودنی به عنوان شاهد انجام شد. نتایج نشان داد بر اساس زیست‌سنجی‌های انجام شده در طی دوره پرورش‌، از نظر طول، اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای تغذیه شده با لوتئین مشاهده نشد(05/0P). از نظر شاخص‌های رشد، تغذیه و بقاء به‏جز فاکتور وضعیت (CF)، اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای تغذیه شده با لوتئین دیده نشد (05/0P). به طور کلی کم‌ترین میزانFCR و CF و همینطور بیش‌ترین میزان BWI، GR و بقاء مربوط به تیمار 4 (حاوی 20 میلی‌گرم در کیلوگرم لوتئین در جیره غذایی) بوده است. از لحاظ رنگ‌پذیری بین تیمارهای آزمایشی، تیمار تغذیه شده با 20 میلی‌گرم در کیلوگرم لوتئین بیش‌ترین تغییر رنگ را نسبت به سایر تیمارها و تیمار شاهد ایجاد نمود. این نتایج نشان داد که استفاده از رنگدانه گیاهی لوتئین در جیره غذایی ماهی آزاد دریای خزر موثر و مناسب است.
متن کامل [PDF 668 kb]   (2670 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1393/11/14 | پذیرش: 1393/11/14 | انتشار: 1393/11/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb