دوره 5، شماره 1 - ( بهار 1392 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadizadeh Z, Mouraki N, Moeini S. Detection of amino acid and fatty acid profiles in the meat of Talang queen (Scomberoides commersonnianus) in Persian Gulf. 3 2013; 5 (1) :35-50
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-151-fa.html
هادی‏زاده زهرا، مورکی نرگس، معینی سهراب. شناسایی ترکیب اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب در گوشت ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در خلیج فارس. زیست شناسی دریا. 1392; 5 (1) :35-50

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-151-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، دانشکده علوم و فنون دریایی
چکیده:   (6831 مشاهده)
12عدد ماهی سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) مجموعاً به وزن63/0 ± 30 کیلو‌گرم از خلیج فارس جزیره لارک صید گردید. نمونه ها به سه گروه (هر گروه حاوی 4 عدد ماهی) تقسیم شدند. عضله فاقد استخوان از بخش پشتی ماهی جدا شده و با آسیاب به شکل خمیر همگن درآمد و  های حاصله متعلق به هر گروه در کیسه های پلاستیک جداگانه قرار داده شدند.نمونه ها تا زمان انجام شدن آزمایشات در داخل یخدان یونولیتی و لابه لای یخ های پولکی نگه داری شدند. نتایج نشان داد فیله ماهی سارم دهان بزرگ بر اساس وزن تر حاوی 85/0 ±07/20 درصد پروتئین خام، 42/0 ±32/6 درصد لیپید خام و 19/0± 44/71 درصد رطوبت بود. ترکیب پروتئین عضله ماهی سارم دهان بزرگ دارای ترکیب متعادلی از انواع اسید های آمینه بود. در این ترکیب،اسیدهای آمینه گلوتامیک 9/5 میلی گرم بر گرم، لیزین 8/5 میلی گرم بر گرم، لوسین 88/4 میلی گرم بر گرم، آسپارتیک 6/4 میلی گرم بر گرمو والین 6/3 میلی گرم بر گرمبه ترتیب غالب بودند. امتیاز اسید آمینه ضروری نیز برای این ماهی محاسبه شد که معادل 501 امتیاز می باشد. در ترکیب لیپیدماهی سارم دهان بزرگ 21 نوع اسید چرب مشاهده شد که اسید های چرب غیر اشباع فراوان‏ترین انواع (47/54 درصد) را تشکیل می دادند. از میان اسید های چرب غیر اشباع اولئیک اسید (18:1)، دوکوزا هگزا انوئیک اسید (22:6) ایکوزا تری انوئیک اسید (20:3) و ایکوزا پنتا انوئیک اسید (20:5) با مقادیر 55/0±4/21، 62/0±12/11، 18/0±35/3 و 13/0±3/3 درصدو از میان اسید های چرب اشباع اسید پالمتیک(16:0C) واسید استئاریک (18:0C) با 24/1± 32/36 و 59/0±66/8 درصدغالب بودند. فیله ماهی سارم دهان بزرگ از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع امگا سه (09/17 درصد)، امگا شش (44/6 درصد) و امگا نه (4/ 21 درصد) منبع غنی غذایی به شمار می رود.
متن کامل [PDF 430 kb]   (7117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/2/14 | پذیرش: 1393/2/14 | انتشار: 1393/2/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb