محمد پور زینب السادات، نبوی سید محمدباقر، دهقان مدیسه سیمین. بررسی تغییرات فصلی رژیم غذایی ماهی گل خورک Periophthalmodon schlosseri بر اساس شاخص وقوع، در سواحل جزر و مدی خور سماعیلی در ماهشهر. زیست شناسی دریا. 1388; 1 (2) :92-102
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-114-fa.html
دانشکده علوم وتحقیقات خوزستان
چکیده: (8052 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تغییرات فصلی رژیم غذایی ماهی گل خورک Periophthalmodon schlosseri در سواحل خورسماعیلی از انشعابات خور موسی انجام شد.نمونه برداری به مدت یک سال از تابستان 87 تا بهار 88 با استفاده از ساچوک وهمچنین به صورت دستی انجام شد. ماهیان پس از صید، زیست سنجی و کالبدگشایی شده ومحتویات روده آنها به منظور بررسی ترکیب غذای استفاده شده مورد بررسی قرارگرفت.نتایج بررسی محتویات روده 85 قطعه ماهی و بر اساس بررسی شاخص وقوع (occurrence Index)، نشان داد که بیشترین درصد فراوانی وقوع را درتمام فصول مورد بررسی، خرچنگ گرد به میزان 80 درصد به عنوان آیتم غذای اصلی تشکیل می دهد، غذاهای فرعی به ترتیب درصد وقوع بالاتر به ترتیب شامل صدف، حشره و میگو بوده و فاقد آیتم غذای اتفاقی می باشد که البته میزان وقوع هر یک از آیتم های مورد تغذیه توسط ماهی گل خورک مذکور بنا برتغییرات فصلی، میزان دسترسی و شرایط آب و هوایی متغییر محیط و... درفصول مختلف سال متفاوت می باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/11/12 | پذیرش: 1392/11/12 | انتشار: 1392/11/12