[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
چاپ مقالات مربوط به کارهای تحقیقی دوسال اخیر (1398 یا 1397) در حداکثر در یک فصل 
..
IF

ضریب تاثیر  مجله زیست شناسی دریا در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) در سال 1393 

 0.156 :(IF (ISC

http://jcr.isc.gov.ir/AvgImpactingJournals.aspx

..
ISC
این مجله در پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام(ISC) به آدرس زیر نمایه می شود:
..
SID
این مجله در پایگاه جهاد دانشگاهی به آدرس زیر نمایه می باشد:
..
نرم افزار ویراستار
جهت انجام اصلاحات املایی، نوشتاری و ویرایشی می توان از برنامه زیر استفاده نمود:
..
چاپ

ارسال تا نتیجه داوری مقاله 60 روز

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 80-69 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیب غذایی و اثر فصل، جنسیت، بلوغ و طول بر شاخص گاستروسوماتیک سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در شمال غربی خلیج فارس (استان خوزستان)
سیده زهرا معصومی زاده ، جمیله پازوکی ، تورج ولی نسب
چکیده:   (5194 مشاهده)
سارم دهان بزرگ یکی از ماهیان مهم تجاری از خانواده گیش ماهیان می‌باشد که در خصوص رژیم غذایی آن مطالعاتی در ایران صورت نگرفته است. در این تحقیق 563 عدد ماهی سارم دهان بزرگ در طول 15 ماه نمونه‌‌برداری از آبان 1390 تا دی ماه 1391 در آب‌های استان خوزستان جمع آوری شدند. نتایج حاصل از شاخص گاستروسوماتیک نشان داد که شدت تغذیه در دو جنس یکسان بوده است. در مورد اثر فصل نیز، فقط بین فصول بهار و تابستان اختلاف معنی‌داری وجود ندارد (05/0 P>) در حالی که بین فصول دیگر اختلاف معنی‌داری وجود دارد ( 05/0P< ) و در فصول سرد شدت تغذیه بیشتر از فصول گرم است. هم‌چنین کم‌ترین میزان شدت تغذیه (074/2) در فصل بهار مشاهده شد ولی در زمستان به بیشترین مقدار (379/3) می‌رسد ضمناً شدت تغذیه در ماهیان کوچک (201/5) بیش‌تر از ماهیان بزرگ (460/2) است. با کاهش طول، شاخص گاستروسوماتیک افزایش می‌یابد. نتایج نشان می-دهند که سارم دهان بزرگ دارای رفتار انتخابی در تعیین غذا بوده و ماهی و میگو به ترتیب غذای اصلی و فرعی این گونه را تشکیل می‌دهند و به طور عمده از خانواده‌های شگ ماهیان، گیش ماهیان، بز ماهیان، پنجزاری ماهیان، یلی ماهیان و شمسک ماهیان تغذیه می‌کند
واژه‌های کلیدی: سارم دهان بزرگ، شاخص گاستروسوماتیک، ترکیب غذایی، Scomberoides commersonnianus.
متن کامل [PDF 255 kb]   (1989 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1393/12/15 | پذیرش: 1393/12/15 | انتشار: 1393/12/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masoomizadeh S Z, Pazooki J, Valinasab T. The investigation of food composition and the effects of season, sex, maturity and length on Gastro-somatic index of Queen fish in the Northwest of Persian Gulf (Khuzestan waters). 3 2014; 6 (3) :69-80
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-296-fa.html

معصومی زاده سیده زهرا، پازوکی جمیله، ولی نسب تورج. بررسی ترکیب غذایی و اثر فصل، جنسیت، بلوغ و طول بر شاخص گاستروسوماتیک سارم دهان بزرگ (Scomberoides commersonnianus) در شمال غربی خلیج فارس (استان خوزستان). زیست شناسی دریا. 1393; 6 (3) :69-80

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-296-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا Journal of Marine Biology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4710