Sadeghi A, Abolfathi M, Nahavandi R, Tamadoni Jahromi S, Behzadi S, Pourmozaffar S, et al . The effect of different levels of turmeric (Curcuma longa) on growth performance, hematological and biochemical properties of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). 3 2025; 16 (4) :30-42
URL:
http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-1000-fa.html
صادقی علی، ابوالفتحی مرضیه، نهاوندی رضا، تمدنی جهرمی سعید، بهزادی سیامک، پورمظفر سجاد، و همکاران. و همکاران.. تأثیر سطوح مختلف زردچوبه (Curcuma longa) بر عملکرد رشد و شاخصهای خونی و بیوشیمیایی پلاسمای خون بچه ماهی تیلاپیای نیل (Oreochromis niloticus). زیست شناسی دریا. 1403; 16 (4) :30-42
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-1000-fa.html
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده: (41 مشاهده)
این مطالعه به منظور تعیین تأثیر غلظتهای مختلف زردچوبه بر عملکرد رشد، شاخصهای خونی و بیوشیمیایی بچهماهی تیلاپیای نیل انجام شد. بدین منظور 300 بچه ماهی با میانگین وزن 11/0 ± 15 گرم بهطور تصادفی در چهار گروه آزمایشی (با سه تکرار) تقسیم شدند و با جیرههای حاوی سطوح مختلف زرد چوبه 0 (گروه شاهد)، 5، 10 و 15 گرم بر کیلوگرم به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که تیمار تغذیه شده با جیره غذایی حاوی 15 گرم بر کیلوگرم زردچوبه بهترین عملکرد رشد (وزن نهایی، افزایش وزن، سرعت رشد ویژه و فاکتور وضعیت) را نشان داد (05/0 > P). شاخصهای خون از جمله گلبول های قرمز، گلبولهای سفید، هموگلوبین و هماتوکریت با افزایش سطح زردچوبه در جیره غذایی افزایش یافت (05/0 > P). در حالی که، آنالیز بیوشیمیایی پلاسمای خون نشان داد که که با افزایش غلظت زردچوبه جیره، سطوح تری گلیسرید، گلوکز و کلسترول کاهش یافت (05/0 > P). استفاده از زردچوبه به عنوان مکمل طبیعی در جیره منجر به بهبود رشد و سیستم ایمنی غیر اختصاصی از طریق افزایش تعداد گلبولهای سفید بچه ماهی تیلاپیا شد. بنابراین، استفاده از زردچوبه به میزان 15 گرم در هر کیلوگرم غذا در جیره غذایی بچه ماهی تیلاپیا توصیه میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
شیلات دریافت: 1402/9/12 | پذیرش: 1403/11/5 | انتشار: 1403/11/5