۳ نتیجه برای بنایی
مهدی بنایی ، علیرضا میرواقفی ، کمال احمدی ، رضا عاشوری ،
دوره ۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۸۸ )
چکیده
استفاده از دیازینون جهت کنترل آفات نباتی در بسیاری از مزارع کشاورزی که در مجاورت منابع آب شیرین واقع شدهاند بسیار رایج میباشد. از اینرو در این مطالعه به بررسی سمیت تحت کشنده این آفت کش ارگانوفسفره به عنوان یک آلاینده بوم سازگان های آبی، بر روی تغییرات آسیب شناسی بافت بیضه و تخمدان ماهی های کپور معمولی، Cyprinus carpio، پرداخته شده است. در این آزمایش ماهی ها به مدت ۳۰ روز در معرض غلظت تحت کشنده ۱۲۰و ۱۶۰ میکروگرم بر لیتر (µg/L) دیازینون قرار داده شدند. تاثیرات آسیب شناسی بافتی دیازینون بر روی بافت بیضه و تخمدان ماهی های کپور معمولی، Cyprinus carpio، نیز با میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی، تاثیر منفی دیازینون بر روی بافت بیضه و تخمدان ماهی ها مشخص گردید. از بین رفتن لوله های اسپرم ساز، آتروفی سلول ها و نیز پیدایش واکوئل در بافت بیضه از مهمترین تغییرات مشاهده شده در ماهی های تحت تیمار سم بود. آترزی سلول های اووسیت و افزایش فاگوسیتوز سلول های دژنره شده در بافت تخمدان نیز در ماهی های تحت تیمار سم دیازینون، مشاهده گردید. این تغییرات هیستوپاتولوژیک با افزایش غلظت سم، بطور معنی داری افزایش یافت.
کمال احمدی، عبدالرحیم وثوقی، علیرضا میرواقفی، بابک عطائی مهر، مهدی بنایی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۹ )
چکیده
استفاده از گیاهان دارویی به عنوان ترکیبات محرک و تقویت کننده سیستم ایمنی ماهی ها در طی سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است، اما اطلاعات موجود در این زمینه بسیار محدود است. در این مطالعه سطح تغییرات ایمنوگلبولین IgM، کمپلمان تام، لیزوزیم و پراکسیداز پلاسمای ماهی هایی که با مکمل دارویی سیلی مارین با دوزهای ۱۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی گرم دارو به ازای هر کیلوگرم غذای تجاری به مدت ۲۸ روز تغذیه شده اند، مورد بررسی قرار گرفته است. تغییرات سطح ایمنوگلبولین (IgM)، کمپلمان تام و سطح فعالیت لیزوزیم در پلاسمای ماهیانی که با مکمل غذایی تغذیه شده اند در مقایسه با گروه کنترل معنی دار (۰۵/۰
لاله موسوی ده موردی، مهدی بنایی،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
غلظت کلروفیل-آ یکی از پارامترهای اصلی کیفیت آب است که میتواند با استفاده از دادههای سنجشازدور اندازهگیری شود. در این مطالعه غلظت کلروفیل-آ و رفتار چندین الگوریتم جهانی با استفاده از تصاویر لندست ۸ و روش میدانی در آبهای ساحلی بندر دیلم در آبان ماه ۱۳۹۵ مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته است. پارامترهای آماری به کار برده شده بهمنظور ارزیابی عملکرد الگوریتمهای مختلف، شامل جذر میانگین مربعات خطا (RMSE) و ضریب تعیین (R۲) میباشد. همچنین ارتباط بین مقادیر انعکاس باندهای OLI و غلظت میدانی کلروفیل-آ جهت شناسایی باندهای حساس به غلظت کلروفیل-آ مورد آزمون قرار گرفت. کارآیی شاخصهای طیفی نسبت باندی جهت استخراج کلروفیل-آ در سواحل دیلم مورد بررسی قرار گرفت. الگوریتم POLDER با داشتن بزرگترین مقدار R۲ (۵۲/۰) و کمترین RMSE(۸۵/۰) بهعنوان مناسبترین الگوریتم در منطقه مورد نظر انتخاب شد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داد که بهترین نسبت باندی در منطقه مورد مطالعه نسبت باندی ۱b/۵b و ۲b/۵b میباشد. جهت تخمین کلروفیل-آ چندین مدل رگرسیونی با نسبت باندهای مختلف مورد آزمون قرار گرفت و بهترین مدل انتخاب گردید (۴۳/۰R۲=). سپس نقشه توزیع مکانی کلروفیل-آ در سواحل دیلم با استفاده از لندست ۸ در آبان ۱۳۹۵ تهیه گردید. یافتههای این تحقیق نشان داد که تصاویر لندست ۸ به خوبی میتواند جهت تخمین کلروفیل-آ در آبهای ساحلی به کار رود.