دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 20-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari Sari A, Velayat zadeh M, Karimi Sari V. Determine and compare the chemical composition (protein, fat, ash, moisture, carbohydrate and fiber) muscle of mullet fish species in Iran. 3 2016; 8 (3) :13-20
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-478-fa.html
عسکری ساری ابوالفضل، ولایت زاده محمد، کریمی وحیده. تعیین و مقایسه ترکیبات تقریبی (پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت، کربوهیدرات و فیبر) عضله چهار گونه کفال ماهیان ایران. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (3) :13-20

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-478-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (4462 مشاهده)

این تحقیق به منظور تعیین میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، خاکستر و رطوبت در ماهی بیاه آب شیرین (Liza abu) تالاب هورالعظیم، کفال طلایی (Liza auratus) دریای خزر، ماهی بیاه (Liza macrolepis) و مید (Liza klunzingeri) خلیج­فارس انجام شد. از هر گونه ماهی 15 نمونه در فصل بهار تهیه شد. ترکیبات تقریبی در عضله پشتی ماهیان سنجش شدند. چربی و پروتئین با روش های سوکسله و کلدال، رطوبت، خاکستر و فیبر به روش خشک نمودن و سوزاندن و کربوهیدرت به روش معادله ریاضی سنجش شدند. میانگین وزنی ماهی بیاه آب شیرین، کفال طلایی، ماهی بیاه و مید به ترتیب 92/4±65/152، 64/21±72/432، 52/112±66/1756 و 88/1±26/62 به دست آمد. در این تحقیق بین میزان پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و کربو­هیدرات در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی با ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0P<)، اما میزان چربی و خاکستر بین دو گونه ماهی بیاه و مید دریایی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0P>). همچنین میزان خاکستر و رطوبت در عضله دو گونه ماهی بیاه آب شیرین و کفال طلایی تالابی اختلاف معنی­داری نداشت (05/0P>). میزان فیبر در عضله چهار گونه ماهی مورد مطالعه صفر بدست آمد. مقایسه ترکیبات تقریبی در عضله سه گونه مورد مطالعه نشان می دهد که بالاترین میزان پروتئین (66/0±23/20 درصد)، چربی (2/0±63/2 درصد) و کربوهیدرات (2/07±0/66 درصد) در عضله ماهی مید خلیج فارس بود. همچنین بالاترین میزان رطوبت (65/0±83/79 درصد) و خاکستر (12/0±47/2 درصد) در عضله ماهی بیاه آب شیرین و بیاه دریایی محاسبه شد.

متن کامل [PDF 688 kb]   (9139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1395/8/19 | انتشار: 1395/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb