در این تحقیق ریز جلبک اسپیرولینا Arthrospira platensis، در محیط گلخانه بهطور انبوه در تانکهای یک مترمکعب در شوری PPT 15، میانگین دمای 35 درجه سانتیگراد در محیط کشت جردن و با نور غیرمستقیم خورشید کشت داده شد زمانی که اسپیرولینا به حداکثر رشد رسید از محیط کشت توسط فیلتر کردن با مشهای مشخص برداشت شد و در شرایط آزمایشگاه با دمای 30 درجه سانتیگراد و توزیع در سطح ورقههای پلاستیکی، محصول خشک اسپیرولینا حاصل گردید. میزان ترکیب شیمیایی محصول خشک ازجمله پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر با روشهای استاندارد اندازهگیری شد و پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن با روش HPLC و GC به دست آمد. همچنین میزان رنگدانه کلروفیل و آستاگزانتین بهعنوان دو رنگدانه مهم و کاربردی آن با روش اسپکتروفتومتری و HPLC اندازهگیری شد. میزان پروتئین و چربی پودر اسپیرولینا به ترتیب 93/50 و 1/0 درصد بود. اسیدآمینه تریپ توفان با 8/8 درصد و اسید چرب لینولنیک با 37/10 درصد به ترتیب غالبترین اسیدآمینه و اسید چرب مشخص شد. در آنالیز رنگدانهها، میزان کلروفیل a 097/2 میکروگرم بر میلیلیتر و میزان آستاگزانتین آن 21/0 میلیگرم بر کیلوگرم به دست آمد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |