دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1395 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaeni M, Roomiani L, Choobkar N. Evaluation of chemical composition, fatty acid and pigments in spirulina microalgae powder. 3 2016; 8 (2) :39-46
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-475-fa.html
قائنی منصوره، رومیانی لاله، چوبکار نسرین. بررسی ترکیب شیمیایی، اسید چرب، اسید امینه و رنگ‌دانه‌ها در پودر Arthrospira platensis. زیست شناسی دریا. 1395; 8 (2) :39-46

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-475-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز
چکیده:   (5637 مشاهده)

در این تحقیق ریز جلبک اسپیرولینا Arthrospira platensis، در محیط گلخانه به‌طور انبوه در تانک‌های یک مترمکعب در شوری PPT 15، میانگین دمای 35 درجه سانتی‌گراد در محیط کشت جردن و با نور غیرمستقیم خورشید کشت داده شد زمانی که اسپیرولینا به حداکثر رشد رسید از محیط کشت توسط فیلتر کردن با مش­های مشخص برداشت شد و در شرایط آزمایشگاه با دمای 30 درجه سانتی‌گراد و توزیع در سطح ورقه‌های پلاستیکی، محصول خشک اسپیرولینا حاصل گردید. میزان ترکیب شیمیایی محصول خشک ازجمله پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر با روش‌های استاندارد اندازه‌گیری شد و پروفیل اسیدهای آمینه و اسیدهای چرب آن با روش HPLC و GC به دست آمد. همچنین میزان رنگ‌دانه کلروفیل و آستاگزانتین به‌عنوان دو رنگ‌دانه مهم و کاربردی آن با روش اسپکتروفتومتری و HPLC اندازه‌گیری شد. میزان پروتئین و چربی پودر اسپیرولینا به ترتیب 93/50 و 1/0 درصد بود. اسیدآمینه تریپ توفان با 8/8 درصد و اسید چرب لینولنیک با 37/10 درصد به ترتیب غالب‌ترین اسیدآمینه و اسید چرب مشخص شد. در آنالیز رنگ‌دانه‌ها، میزان کلروفیل a 097/2 میکروگرم بر میلی‌لیتر و میزان آستاگزانتین آن 21/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم به دست آمد.

 

متن کامل [PDF 290 kb]   (5022 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1395/8/8 | پذیرش: 1395/8/8 | انتشار: 1395/8/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb