دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 82-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakouri A, Javanmard Kamy Ghazy Mahalleh O, Soheili F. Antibacterial effect of different extraction from organs Sea Urchin, Echinometra mathaei in Chabahar Beach. 3 2015; 7 (1) :73-82
URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-354-fa.html
شکوری آرش، جوانمرد کامی قاضی محله ام لیلا، سهیلی فریبرز. اثر ضد باکتریایی عصاره های مختلف استخراجی از اندام های توتیای دریایی ) Echinometra mathaei ( در ساحل چابهار. زیست شناسی دریا. 1394; 7 (1) :73-82

URL: http://jmb.ahvaz.iau.ir/article-1-354-fa.html


چکیده:   (6153 مشاهده)
خارپوستان گروهی از ب یمهرگان دریایی بوده که منبع غنی ترکیبات ضد باکتری با مکانیسم فعالیت بالا هستند. این تحقیق ب همنظور بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره های مختلف استخراجی از توتیای دریایی Echinometra mathaei( ( روی چندین سویه باکتری بیمار یزای انسانی در سال 1392 در چابهار انجام گردید. پس از انجام نمون هبرداری و انتقال نمون هها به آزمایشگاه، جانور تشریح و اندام های پوسته، خار و گناد آن جدا و پس از شستشو توسط دستگاه فریز درایر خشک و آسیاب شدند و توسط حلال های آب، اتیل استات، کلروفرم و متانول عصاره-گیری انجام شد. اثرات ضد باکتریایی عصاره های ب هدس تآمده روی باکتری های بیمار یزای انسانی شامل Staphylococcus aureus، Enterococcus faecalis، Escherichia coli و Klebsiella pneumoniae با استفاده از دو روش انتشار دیسک در آگار و رقت سازی لوله ای تست شد. تجزی ه و تحلیل نتایج توسط آنالیز واریانس ی کطرفه انجام پذیرفت و نتایج حاکی از آن بود که اثر ضد باکتریایی عصار ههای متفاوت اندا مهای مختلف دارای اختلاف معنی داری هستند ) 05 / P(0 >. طبق نتایج ب هدس تآمده از آزمون انتشار دیسک در آگار عصاره های آبی فاقد اثر ضد باکتریایی بودند. عصاره های کلروفرمی خار و پوسته با قطر هاله عدم رشد 5/ 1 ± 33 / 14 و 5/ 1 ± 33 / 11 میل یمتر بیشترین اثر ضد باکتریایی را روی باکتری گرم منفی E.coli نشان دادند و میزان قطر هاله های مذبور بیشتر از قطر هاله عدم رشد آنت یبیوتیک جنتامایسین با قطر هاله 2/ 0 ± 10 بودند. نتایج آزمون حداقل غلظت مهارکنندگی ) )MIC و حداقل غلظت کشندگی ) MBC ( مشخص کرد که عصاره های کلروفرمی نسبت به عصاره های اتیل استاتی اثر ضد باکتری بهتری دارند. عصاره ی کلروفرمی خار و پوسته بیشترین اثر ضد باکتری را روی باکتری E.coli نشان دادند و میزان قطر هاله های مذبور بیشتر از قطر هاله عدم رشد آنت یبیوتیک جنتامایسین با قطر هاله 2/ 0 ± 10 بودند. نتایج آزمون حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی نیز مشخص کرد که عصاره های کلروفرمی نسبت به عصاره های اتیل استاتی اثر ضد باکتری بهتری دارند. با توجه به نتایج ب هدس تآمده مشخص شد که خار و پوسته گونه مورد مطالعه دارای خاصیت ضد باکتریایی قابل ملاحظ های بوده که نیازمند مطالعات بیشتر در این زمینه و خالص سازی ترکیبات مؤثره دارد. درمجموع، یافته های این تحقیق نشان داد ای نگونه توتیای دریایی یک منبع بالقوه ای برای ترکیبات ضد باکتریایی جدید با هدف جایگزینی داروهای شیمیایی م یباشد
متن کامل [PDF 685 kb]   (3943 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیلات
دریافت: 1394/7/19 | پذیرش: 1394/7/19 | انتشار: 1394/7/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی زیست شناسی دریا می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 All Rights Reserved | Journal of Marine Biology

Designed & Developed by : Yektaweb